з грудня відзначається Міжнародний День людей з інвалідністю.
У світі проживає приблизно один мільярд людей з інвалідністю (це близько 15% населення світу), і всі вони стикаються з фізичними, соціально-економічними та поведінковими бар'єрами, що виключають їх з повномасштабного, ефективного та рівноправної участі в житті суспільства. За даними ООН, вони складають непропорційно велику частку найбіднішої частини населення світу, а також у них відсутній рівний доступ до основних ресурсів, таким як освіта, зайнятість, охорона здоров'я і система соціальної і правової підтримки. Тому проведення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів спрямоване на привертання уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Цілі, заради яких цей день був проголошений, - повне і рівне дотримання прав людини і участь людей з інвалідністю в житті суспільства. Ці цілі були поставлені у Всесвітній програмі дій щодо інвалідів, прийнятої Генеральною Асамблеєю в 1982 році.
щороку заходи, що проводяться в рамках даного Дня, присвячений певній темі. Так, в різні роки девізом Дня були слова: «Мистецтво, культура та незалежний спосіб життя», «Доступність для всіх в новому тисячолітті», «Повна участь та рівність: вимога нових підходів для оцінки прогресу і оцінки результатів», «Самостійне життя і стійкий заробіток »,« Нічого про нас без нас »,« права інвалідів: діяльність в процесі розвитку »,« Гідна робота для інвалідів »,« Конвенція про права інвалідів: гідність і справедливість для всіх нас »,« Усунемо бар'єри, відкриємо двері: за суспільство, відкрите для всіх »,« Зміни , Спрямовані на створення сталих спільнот для всіх »,« Розширення можливостей інвалідів і забезпечення інклюзивності та рівності »та ін.

Цієї п'ятниці 30.11.2018г. наш Центр провів культурно-мистецьку акцію "Життя без меж".
В заході прийняли участь реабілітанти нашого Центру та запрошені гості, які співали для майже 300-сот гостей.
Дивіться, як це було.

angar

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q