Київский міський Будинок природи – це диво в самому центрі Києва, який  представляє виставку акваріумних риб та рослин. І реабілітанти Центру разом з Тамарою Василівною відвідали це «диво».  Скільки прекраснтх емоцій, гарних відчутів душевного спокою одержали ми,  дивлячись на унікальний 6-тонний акваріум, який демонструє одночасно колекцію з понад 100 видів живих тропічних водних рослин, зібраних у єдину композицію за голландським стилем. Це найбільший рослинний акваріум в Україні і перший у Європі. Його незвична ввогнута форма дає можливість краще роздивитись екзпозицію акваріуму.

          Інші акваріуми виставки демонструють різновиди  водної флори, котрі гармонійно співіснують з спеціально підібраними видами риб.

Мешканці акваріумів це золоті рибки, поліптеруси, піранії, рибки дискус, рибка тернеция глофіш  та ін про які нам так багато розповідав Володимир.

Золоті рибки – як декоративна форма золотого карася були виведені 1500 років тому у Китаї. Спочатку це були рибки тільки для ставків імператорів, потім вони стали розводитись в ставках іншої знаті. Тому Золоті рибки вважаються символом достатку.

Піранії. Хижих піраній в цій сім`ї біля 40%. Решта досить миролюбні і харчуються водною рослинністю. Спровокувати хижаків на напад може запах крові. Хижі піранії особливо небезпечні у період нересту, коли риби охороняють свою ікру.

Загалом в експозиції виставки представлено більш ніж 60 видів риб та 120 видів живих водних рослин.

         З чудовим відчуттям спокою, блаженства, радості ми залишали Будинок природи і бажанням ще і ще туди повертатися.

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q